Hjem Nyheter Kattene Kattunger Tidligere Kull PlanerKontaktTil Minne

IC (N) Mariskogens Briza
NFO ns 09 24
Født 20.08.2009 - død 18.12.2020

GSD-IV Normal after parents tested normal
HCM Normal Feb. 2012 - Katarina Storli
HCM Normal Aug. 2014 - Katarina Storli
PK-def. normal - tested Mai. 2014

Stamtavle/pedigree

Briza er den første jenta jeg har valgt å beholde i mitt oppdrett.  Hun er etter mine to første skogkatter, GIC Jarldar av Buskateigen (N) og (N) Tingoskattens Helle - mer informasjon om foreldrene hennes under fanen "til minne".  Briza har mest norske linjer bak seg, og har sterke kvaliteter.   For mitt oppdrett er hun en verdifull katt! 

 

Pelsen hennes er fantastisk, hun har arvet den perfekte skogkattpelsen fra sin mor, selv om hun er sølv.  Så langt i sitt liv har hun ennå ikke hatt en eneste floke.  Kort pels om sommeren, og god tykk og medium lang pels om vinteren.  Kroppen hennes er kraftig med en god beinstamme og store poter.  Hun har ok lengder, hun kunne vært større.  Men hun er likevel en kraftig jente.  Halen er akkurat lang nok, den kunne vært lengre. 

 

Briza har ellers fine, store ører med god ørebase og som sitter fint.  Ørene er for runde i tuppen og mangler tufser.  Hodet er ellers litt ”rufsete” med en svak dip i profilen og en litt  markerte sidelinjer.  Hun er også noe flat på toppen av hodet.  Dette vises ikke, hun ser riktig flott ut!

Øynene hennes er PERFEKTE.  Hun har for meg den ultimate skogkattlooken!   Hennes look er en av hennes aller sterkeste kvaliteter i tillegg til pels og kropp. 

 

Gemyttet er fantastisk, og jeg er så glad i denne jenta!  Hun elsker alle, både to og firbente.  Hun er absolutt den mest sosiale katten jeg har.  Det meste tar hun på strak arm, finner seg i utrolig mye.  Hun er glad og omgjengelig – en skikkelig gladpus! 

2 1/2 - 3 år

 

1 year and 11 months with kittens

 

13 months old

 

Bestevenninner på tur!

 

6 måneder

Briza har tatt blodprøve, og veterinæren var veldig raus med klippemaskinen som dere kan se. 

  Briza sin kattungeside - når hun selv var kattunge finner du her