Hjem Nyheter Kattene Kattunger Tidligere Kull Planer Utstillinger Bilder Gjestebok Kontakt Linker Til Minne

GIC Jarldar av Buskateigen (N)  "Lurven"
NFO ns 24
Født 10/5 2007

GSD-IV Normal
Stamtavle

Avkom:  Ruskekattens Donald-kull.  Se også bilder av dem her
Mariskogens B-kull
 

Jarldar, eller Lurven som han heter til daglig hjemme hos oss, kom til oss sommeren 2007 som den første Norske Skogkatten.  Han er vår første - men han blir IKKE den siste!  For meg er han den mest fantastiske katt i verden på grunn av sitt helt skjønne temperament!  Tusen takk Marita for denne beste gutten i verden!  Jeg er SÅÅÅ glad han bor hos oss!

Lurven er en medium stor gutt, og på dommersedlene står det at han er langbent med gode lengder og har kropp i god harmoni.  Han veier mer en han ser ut som og får mye skryt for dette.  Han får også masse skryt for lang og flott kropp og høye ben.  Men jeg skulle gjerne sett mer lengder på gutten min jeg da.  Med hans beinstamme kan han virke litt kompakt.  Nå er han to og et halvt år, og veier 6 kilo. 

Hans beste tekniske kvaliteter er en helt rå beinstamme, fantastisk pelskvalitet (spesielt da han er sølv), flott trekant, flotte baser og størrelse på ørene med fin plassering.  Han har lang og fin profil (med hakk), og en svært harmonisk kropp.  Men hans aller beste kvalitet er temperamentet, gemyttet hans!  Han er supersnill, utrolig stødig og trygg.  Han imponerer både dommere og dyrleger!

Det som jeg kunne ønske meg mer av på Lurven var spisse ører med større tufser, lengre hale (den er lang nok - går til skuldrene), bedre hake (den er ikke så aller verst) og høyde på pannen (flat her).  Og så har han et hakk i profilen ved neseroten som ikke alle dommere legger merke til da profilen som helhet er rett. Men han har det der, og jeg ser det veldig godt.

Lurvepusen er min skatt, min øyesten - han er superspesiell for meg.  Han lånes veldig sparsomt ut.

2 år og 9 måneder, helt ustelt på de fleste bildene...

 

 

Ett år og ti måneder:

 

Flere bilder av Lurven

Tilbake